Agro is de sector waarin ik vrijwel het meest fotografeer. Met name in magazine Boerderij zijn regelmatig foto’s van mijn hand te zien. Daarnaast zeker ook in Food & Agribusiness, Groenten & Fruit, Trekker, Nieuwe Oogst, Stal & Akker en andere agro gerelateerde bladen.
Sinds 2018 is het NPPL-project in het leven geroepen. NPPL staat voor Nationale Proeftuin Precisielandbouw en heeft als doel om agrarische bedrijven op weg te helpen met nieuwe duurzame technieken. Een mooi project waar ik graag en met grote regelmaat foto’s en video’s voor maak.

Misset Horeca, het blad voor hotels, restaurants en cafés. Al vele foto’s heb ik er voor mogen maken. Reportages over nieuwe zaken, nieuwe gerechten, nieuwe gezichten maar vooral ook over nieuwe creatieve ideeën die steeds maar weer opduiken in deze branche. En die zijn er in overvloed. Zelfs in tijd van corona werd er van alles bedacht om de branche overeind te houden. Horeca is en blijft een interessant vakgebied om mijn creativiteit als fotograaf levend te houden. Een mooi vak met mooie fotoresultaten.

Voedsel is een belangrijk onderwerp en sluit mooi aan op de agrarische sector. Er zijn dan ook vele voedsel gerelateerde vakbladen. Ik fotografeer voor velen van hen. Zoals o.a. Bakkerswereld, Vismagazin, VleesMagazine, Distrifood, FoodMagazine en FoodVisie. Vaak worden voor deze bladen portretten gevraagd van de man of vrouw die bezig zijn met hun product. Maar ook producten zelf zijn belangrijk, zo mooi mogelijk in beeld gebracht met goed licht en een aantrekkelijke compositie.

Een breed vakgebied. In deze categorie zijn foto’s te zien die ik gemaakt heb op fabrieken, werkplaatsen, scholen, ziekenhuizen, gemeenten, kantoren of tijdens bijeenkomsten, workshops en presentaties. Zelfs foto’s van danceparty’s, concerten of andere kunst- en cultuurevenementen kom je hier tegen. Veel portretten ook, portretten van directieleden, gedecoreerden of jubilarissen. Mensen waarop de aandacht gevestigd wordt vanwege een prestatie in het openbaar of in de pers.

Vakmensen aan het werk in de bouw of in bouw gerelateerde vakgebieden. Dakdekkers, slopers, elektriciens, lassers maar ook mensen die werkzaam zijn in de weg- en waterbouw. Eisma heeft een reeks bladen waar ik met enige regelmaat voor fotografeer, zoals het blad Aannemer, Schildersblad, Installatie, Aandrijftechniek etc. Bladen waarin techniek en mens centraal staan.