Video

Om meer te kunnen betekenen in de journalistieke verslaggeving ben ik al snel begonnen met het maken van videoproducties. Ik besloot daarvoor een opleiding Camera Journalist te gaan volgen aan de Open Studio in Amsterdam. Een allround video opleiding die ik in 2008 met succes heb afgerond. De kennis die ik daar heb opgedaan blijkt op veel meer vlakken toepasbaar te zijn dan verwacht. Naast klanten in de journalistiek volgden ook andere bedrijven die kansen zagen in korte en bondige video’s zoals ik die kan aanbieden.

Als videomaker doe ik vrijwel alles zelf en kan daardoor de kosten beperkt houden. Door mijn opleiding en ervaring heb ik ruime kennis opgedaan in alle aspecten van het vak zoals camerawerk, regie, geluid, belichting en montage. Mijn werkruimte is ingericht met krachtige Windows computers waarop de geavanceerde programma’s uit de Adobe Creative Cloud familie draaien.

Inmiddels is ook de drone niet meer weg te denken in mijn werk. Daar waar het meerwaarde biedt maak ik drone beelden. Uiteraard heb ik de benodigde certificaten (A1, A2 en A3) om te mogen vliegen. Hieronder een greep uit de video’s die ik afgelopen jaren geheel zelf heb gemaakt.

Play Video

In het kader van NPPL (Nationale Proeftuin Precisie Landbouw) vertelt akkerbouwer Cornelis Mosselman in Ooltgensplaat over zijn ervaringen en bevindingen van biologische strokenteelt.

Play Video

Bedrijfsvideo voor een interieurbouwbedrijf in Valkenswaard. Het gehele proces vanaf opdracht tot eindresultaat komt aan de orde. Snel en strak gemonteerd. Geen tekst en uitleg, de beelden spreken voor zich.

Play Video

Bellydancer Nargis Coors uit Willemstad danst op Pharonic Odyssey van Paul Dinletir. De dans is 8 maal opgenomen en daarmee is een spectaculaire montage gemaakt. Een creatief experiment op alle gebied.

Play Video

Videoverslag van NPPL on Tour 2022 in de Proeftuin Van Pallandtpolder Middelharnis. Met sfeerbeelden en diverse interviews.

 

Play Video

Reportage voor magazine Logistiek bij UniPharma in Middelburg, waaronder een Interview met de General Manager. Onderwerp: Autonome mobiele pickrobots (AMR’s) van Locus Robotics.

Play Video

Graanoogst Zuidwest-Nederland 2022 op de warmste dag van het jaar. De thermometer raakt de 40° C. Een verslag voor weekblad Boerderij.

Play Video

Geen ramp ís een ramp. Zo vertelt akkerbouwer Ralph Hack tussen zijn aardappelruggen in Dinteloord. Hij heeft het over het droge voorjaar en de gevolgen daarvan. Voor Boerderij.nl.

Play Video

Kaasboerderij Schellach in Middelburg voert samen met ‘Breda maakt mij Blij’ actie. De opbrengst komt ten goede aan de slachtoffers van Oekraïne. Leuke samenwerking met presentatrice Rachel.

Play Video

Internetreportage voor weekblad Boerderij ‘Demonstratiebeurs Kalveropfok’ op de Hooibeekhoeve in Geel (B). Dagverslag met diverse demonstraties en gesprekken.

Play Video

Een presentatie voor de gemeente Tholen met door hen aangeleverd beeldmateriaal Het betreft terugblik op bijzondere momenten in het jaar 2022. In samen- werking met Kayleigh van communicatie.

Play Video

Reportage over electrisch loofdoden op een perceel aardappelen in Kortgene. Voor de website van Boerderij en Nufarm.

Play Video

“Bietengrond, een basis voor een nieuw begin.” Reportage over hergebruik van bietengrond die met de suikerbieten mee naar de fabriek komt. In opdracht van Suiker Unie (thans Cosun Beet Company).

Play Video

Voor NPPL: Raymond de Vries van 4D Precisienatuurbeheer detecteert nesten met een drone op weiden van melkveehouder Gerard Mul in Warmond.

Play Video

Melkveehouderij De Vries in Stolwijk. De koeien lopen daar in een vrijlevenstal. Floren legt uit hoe dat in z’n werk gaat. Voor website Boerderij.

Play Video

Toegangscontrolesysteem van Heras geïmplementeerd bij Partner Logistics in Bergen op Zoom. Deze video is gemaakt in opdracht van Eisma Content Marketing.

Play Video

Dierengeneeskunde in Damme (B). We kijken  mee hoe de twee jonge dierenartsen Stan en Thomas kalveren scannen op pneumonie.

Play Video

Mijn goede vriend Jan Verswijveren uit Bergen op Zoom heeft een lied gemaakt op het gedicht ‘De Zoom’ van Anton van Duinkerken. Samen hebben we er een leuke clip bij gemaakt. Zomaar een privéproject.