Bezoek aan Doppio Breda

Het wordt een special over koffie en thee in Misset Horeca, zo vertelt mijn redacteur Rik Leonards. Hij was zelf al druk in gesprek met formule eigenaar Peter van Eijl. Ik schuif aan bij de heren en keek rond in het sfeervol ingerichte koffiehuis. Het is niet de bedoeling dat ik me in het gesprek ga mengen, dat is alleen maar storend voor de redacteur. Dus ik besluit na een heerlijke bak koffie om de zaak te gaan verkennen. In m’n hoofd som ik de foto’s op die ik zou kunnen maken. De portretten kunnen gerust buiten gemaakt worden. Het is prachtig weer en er zitten al een aantal mensen op het terras, al is het nog vroeg. Ook binnen valt er genoeg te fotograferen. Het personeel is druk bezig, ik hoop dat ze zometeen even tijd hebben voor wat actiefoto’s en close-ups van gerechten. Het neon-logo aan de wand, daar moet ik ook iets mee.

Na een een minuut of 20 sluit ik me weer aan bij het gezelschap. Ze geven aan klaar te zijn met het gesprek waarop ik voorstel om te beginnen met de foto’s. Ik vertel wat ik zoal in gedachten heb en daar wordt meteen mee ingestemd. Handig is om als eerste de mensen te fotograferen. Portretten en mensen aan het werk. Dan kunnen later de producten gefotografeerd worden. En zo gaan we aan het werk. Na een klein uurtje zijn we klaar met het fotograferen van de betrokken personen en gaat ieder zijn eigen weg. Ook de redacteur besluit te vertrekken hij vertrouwt erop dat ik zelf wel weet wat ik verder nog moet fotograferen, zoals altijd.

Het wordt geleidelijk aan lunchtijd. Het personeel krijgt het drukker en drukker. Dat is vervelend voor mij, want er is dan even geen tijd om kleine gerechtjes en speciale koffies te maken om te fotograferen. Ondertussen fotografeer ik alles wat eventueel bruikbaar kan zijn voor het artikel. De koffiemachine, de vitrine, een medewerkster die een bestelling klaar maakt en een dame aan de lunch onder het neon logo.

Uiteindelijk is er ook tijd om de speciale gerechten en koffie te maken. Op mijn beurt neem ik uitgebreid de tijd om dat allemaal uitvoerig te fotograferen. Er is mooi licht van buiten. Niet te fel. De gerechten zijn kleurrijk en zien er prachtig uit. Snel verder anders zakt de opgeschuimde melk van de cappuccino in.

Na een paar uur ben ik klaar met m’n werk. Ik pak m’n spullen in en drink nog een kop koffie. Teruglopend naar de auto geniet ik na van een mooie reportage bij Doppio Espresso in Breda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *